• Po svim eu normama

Bmw, Škoda ili Mercedes - koji je najbolji CAD program u 2023.

Bmw = AutoCAD Full, 5.800,00 EUR licenca na 3 godine

Škoda = progeCAD Professional, 356,00 EUR trajno vlasništvo

Porsche = IronCAD, 3.800 EUR trajno vlasništvo

Ferrrari = Solidworks, 4.900,00 EUR trajno vlasništvo

Kupnja 2D i 3D CAD programa je slična kupnji auti po mnogo toga.  Ne postoji najbolji, već najbolje i optimalno rješenje za Vas, jer ćete provesti više vremena radeći u CAD programu nego u autu.

Prijavite se naše besplatne webinare da saznate prednosti i mane prelaska sa 2D na 3D, te kako koristiti različite CAD programe paralelno za povećanu produktivnost.

Zašto smatramo da je AutoCAD kao Bmw?

Krenimo redom. AutoCAD je provjereno rješenje, duga tradicija, popularan, relativno skupi tržišni lider čije ime je postalo sinonim za CAD programe. Ulijeva povjerenje partnera jer “svi danas koriste AutoCAD”, i možeš se “hvaliti” da si potrošio 5.800 Eura na AutoCAD licencu koju niti ne posjeduješ, jer se AutoCAD može samo iznajmiti.

Zašto je progeCAD kao Škoda Octavia?

Pouzdan, jednostavan, pogon na prednje, pokriva svakodnevne potrebe preko 90% svih korisnika te je najbolja AutoCAD alternativa. Kao i Škoda Octavia, tako i progeCAD posjeduje sve nove funkcije i tehnologije, radi u DWG te nudi AutoCAD izgled i osjećaj za do 95% nižu cijenu. Da li Škoda Octavia košta 95% manje od Bmw-a serije 5? I ne baš, ušteda je značajna, no cijena je oko 30% niža.

IronCAD i Solidworks kao Porsche i Ferrari

Na kraju Porsche i Ferrari, posebni, brzi, super “cool”. Jesu li idealni za svakodnevne potrebe većine inženjera? Naravno da nisu. Brzi dvosjedi (Panamera nije pravi Porsche, sorry) mogu vas dovesti do vaše lokacije puno brže od ostalih, no za to trebate idealnu cestu i biti jako, jako dobar vozač. Prevedeno u CAD svijet, za specijalizirane 3D projekte IronCAD i Solidworks će povećati produktivnost, a pogotovo u indsutriji dizajniranje je brže od standardnih 2D CAD programa jednom kada se naučite na malo drukčiji način rada, u suprotnom nećete koristiti njihove posebnosti. No, samo za 2D projekte nisu najpraktičnije rješenje za većinu korisnika.

Trajno vlasništvo automobila/CAD licence ili Leasing?

Kao i kod kupnje vozila, proizvođači CAD i BIM programa nude mogućnost kupnje u trajno vlasništvo i leasinga/najma. Nevjerojatna činjenica je da AutoCAD je najskuplji, a jedini ne nudi mogućnost kupnje trajne licence. Sa te strane nije fer usporediti AutoCAD sa Bmw-om, jer Bmw je definitivno jeftiniji od Porschea i Ferrarija.

No postoji AutoCAD LT koji košta 1.380,00 € za 3 godine korištenja. Pa nazovimo onda funkcijama ogoljeni AutoCAD LT kao Bmw serije 1, a AutoCAD including specialized toolsets je limuzina, Bmw serije 5.

2 mjeseca besplatne probne vožnje i instrukcija?

Glavna razlika između kupnje auta i CAD programa je da Vam možemo omogućiti 2 mjeseca potpuno besplatne, neobvezujuće probne vožnje i dodatno ćemo Vam pružati besplatnu podršku tokom probnog perioda. Ok, ne baš za sve programe 2 mjeseca, za neke malo kraće jer neki proizvođači CAD programa nisu fleksibilni po tom pitanju. Nadamo se da Vam je naša usporeda sa autima pomogla. Svakako prije kupnje isprobajte barem 2 od navedenih programa i pronađite najbolji CAD program u 2023 za Vas!

Besplatno preuzmi progeCAD

Besplatno preuzmi AutoCAD

Besplatno preuzmi IronCAD

Solidworks je kompliciran po pitanju besplatnog preuzimanja, pa nam pošaljite upit za download.

Proizvod (Kom: ) Je dodan u košaricu.