• Po svim eu normama

Česta pitanja korisnika

Koje sve vrste licenci progeCAD i AutoCAD se mogu kupiti?

Osnovna i mrežna licenca postoje i kod progeCAD i kod AutoCAD programa. progeCAD dodatno nudi mogućnost kupnje lokacijske licence za neograničeni broj korisnika jedne tvrtke na nivou poslovne jedinice, te državnu licencu za neograničeni broj korisnika jedne tvrtke na nivou Hrvatske.


Mora li se CAD licenca obnavljati svake godine i dodatno plaćati?

Ne, kupljene licence CAD programa vrijede neograničeno. Kupac ih može nadograditi na nove verzije, ali nije obavezan.


Kako se može preuzeti probna verzija?

Odabirom linka download i ispunjavanjem svojih podataka dobiti ćete e-mail sa linkom za skidanje probne verzije programa.

 

Kako mogu kupiti CAD programe?

Od sada progeCAD i AutoCAD u Hrvatskoj možete kupiti putem našeg web shopa nakon što ste besplatno testirali proizvod 30 dana. Odaberite koju licencu želite te u košarici koliko licenci želite kupiti. Nakon toga kliknite na izvrši kupovinu i kada upišete Vaše podatke dobiti ćete e-mail sa podacima za uplatu Vaše narudžbe. Plaćanje je virmanski, a ne online sa karticama. Nakon uplate ćete dobiti registracijski broj kojim aktivirate Vašu progeCAD licencu (download verzija programa) sa uputstvima za registraciju.

 

Da li je progeCAD bolji od AutoCAD programa za projektiranje?

progeCAD je napravljen da bude zamjena za AutoCAD po povoljnoj cijeni i omogući korisnicima izbor, a ne da bude bolji od njega. Ima neke dodatne funkcije koje AutoCAD nema kao npr. konverzija iz PDF u DWG. Sa niskom cijenom licence je najpovoljnija alternativa za AutoCAD.

 

Kako je moguće da je cijena progeCAD-a 15 puta manja od cijene AutoCAD-a?

Pravo pitanje je zašto je cijena AutoCAD-a toliko visoka! Činjenica je da je AutoCAD odličan program, ali isto tako da ima iste funkcije već godinama i da je vrijeme da se cijena drastično smanji.

 

Da li je problem naviknuti se na progeCAD nakon AutoCAD-a?

Ne, jer su izgled, naredbe i princip rada gotovo identični. Nije potrebno ići na progeCAD tečaj, tko zna raditi u AutoCAD-u ili je prošao AutoCAD tečaj trenutno se može prebaciti na rad u progeCAD-u.

 

Da li je osim licence potrebno godišnje plaćati još neko održavanje, nadogradnju ili slično?

Ne, nakon što kupite progeCAD licencu nemate više nikakvih troškova. Možete uzeti godišnju tehničku podršku koja obuhvaća odgovore na sve upite vezano za korištenje programa, ali nije obavezno.

 

Kolika je kazna za ilegalno korištenje software-a, npr. AutoCAD-a ili progeCAD-a?

Nakon što Državni inspektorat RH napravi nadzor software-a u firmi, prekršajni sud može donijeti novčanu kaznu do 100.000,00 kuna za tvrtku i do 10.000,00 kuna za direktora. Također, proizvođač programa može protiv tvrtke-korisnika nelicenciranog software-a pokrenuti parnicu za naknadu prouzročene štete.

U slučaju inspekcije moram li baš na svakom kompjutoru imati legalne programe?

Da li Vi želite naplatiti baš svaki Vaš projekt? Pretpostavljam da je odgovor DA, tim više što je svaki projekt autorsko djelo. Isto tako i proizvođači programa kao nositelji autorskog prava žele naplatiti svaku licencu koja se koristi. Zbog visoke cijene AutoCAD-a puno firmi si stvarno nije mogli priuštiti kupnju licenci za sve djelatnike. Ali zato je tu progeCAD sa povoljnom cijenom licence koji si svatko može priuštiti. Sa tom cijenom nitko više nema isprike za ilegalno korištenje CAD programa.

 

Postoji li verzija progeCAD-a za Linux?

Prava verzija progeCAD-a za Linux još uvijek ne postoji. Moguće je koristiti progeCAD na Linuxu preko Wine i Crossover Officea. Takva instalacija nije službeno certificirana i podržana od strane progeCAD-a, ali iskustva korisnika su da takve instalacije rade, mada ne uvijek savršeno.

 

Zašto se godišnja pretplata iCARE mora naručiti u roku od mjesec dana od kupnje progeCAD-a?

Program pretplate osim tehničke podrške služi i da se smanje troškovi nadogradnje na nove verzije. U cijenu pretplate iCARE uključena su i sve nove verzije progeCAD-a u sljedećih godinu dana od dana kupnje. Cijena godišnje pretplate manja je od cijene nadogradnje na novu verziju što predstavlja beneficiju korisnicima koji redovito obnavljaju licence iz godine u godinu i koriste program pretplate. Stoga je logično je da se godišnja pretplata ne može naručiti nakon isteka mjesec dana od registracije licence progeCAD-a.


Proizvod (Kom: ) Je dodan u košaricu.