• Po svim eu normama

Solidworks, IronCAD i Inventor usporedba i cijene

Kako odabrati 3D CAD CAM softver za 3D modeliranje i koliko u 2023. godini košta licenca u trajnom vlasništvu?

Solidworks

Solidworks je jedno od najpoznatijih 3D CAD rješenja u industriji za razvoj proizvoda i modeliranje dijelova. Zbog široke raspostranjenosti na fakultetima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini te Makedoniji često je prvi kontakt s 3D MCAD-ovima većine strojara. Solidworks je profesionalno rješenje koje omogućuje rad na kompleksnim i zahtjevnim projektima uz pristupačno korisničko sučelje.

Koja je cijena Solidworks trajne licence?

Solidworks cijena ovisi o tipu licence, koje se značajno razliku po funkcionalnosti. Zbog uvjeta proizvođača narudžba za Solidworks 3D CAD software nije moguća online, cijene su podložne promjenama i različite su za pojedinu zemlju pa navedene cijene u nastavku uzmite isključivo kao orijentir. Često od proizvođača dobijamo posebne akcije bez prethodne najave Dodatno, obzirom da je kupnja 3D MCAD programa veliki dugoročni izdatak, želimo biti sigurni da ste dobro testirali proizvode prije same kupnje. Na dan ove analize informativne Solidworks cijene 3D trajnih licenci trenutno početkom 2023. godine za Hrvatsku i Sloveniju su:

SolidWorks Standard 4.900 EUR
SolidWorks Professional 6.100 EUR
SolidWorks Premium 8.100 EUR

Ukoliko ne želite licencu u trajno vlasništvo, Solidworks cijena godišnje pretplate sa uključenim održavanjem i PDM mogućnosti putem 3DEXPERIENCE platforme za Solidworks, se kreće od 2800€ pa na više.

Za besplatni download, prezentaciju Solidworks i trenutne cijene kontaktirajte nas!

IronCAD

Rad u IronCAD ima dosta sličnosti sa Solidworks. Inovativni softver koji sa nekoliko dodatnih funkcionalnosti štedi vrijeme i novac.  Omogućuje veliku fleksibilnost kod promjena dizajna i najjednostavniji je 3D MCAD program za korištenje, čak i ako ste početnik u crtanju. Ima više od 100.000 korisnika diljem svijeta, koji ga koriste pretežno za dizajn strojeva, obradu CNC strojevima, proizvodnju strojeva, metalnih predmeta, dijelova i modularnih proizvoda. Upotreba drag&drop iz kataloga (možete raditi i svoje custom kataloge), neobvezna upotreba constraints-a i poseban alat Triball—koji se koristi za premještanje, kopiranje modela i sklopova, raspoređivanje i array — štedi čak do 50% vremena.

Cijena IronCAD 3D licence u trajnom vlasništvu za Hrvatsku i Sloveniju trenutno početkom 2023. godine je 3.800 EUR. Za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te ostale zemlje regije cijena IronCAD na upit. Uz IronCAD 3D dolazi i Translator - proširenje za korištenja formata: CATIA V5/V6, Creo, NX, SolidWorks, SolidEdge, JT, Inventor, IFC uz osnovne SAT, X_T,IGES, CATIA V4, STEP

Za download, besplatnu prezentaciju IronCAD i trenutni cjenik kontaktirajte nas ili besplatno preuzmite IronCAD ovdje.

Autodesk Inventor

Inventor je Autodeskov 3D CAD za inženjere strojarstva, koji stavlja veći naglasak na skriptiranje za više parametarski i automatizirani pristup. Slično većini MCAD-ova, ovaj softver ima izazovnu proceduru učenja. Učenje osnova može potrajati i do šest mjeseci, a nakon toga svladavanje traje oko godinu dana. Čak i nakon edukacije, crtanje uglavnom traje dulje od Solidworksa i IronCAD-a.

Nažalost, Autodesk Inventor više nije moguće kupiti u trajno vlasništo nego samo iznajmiti na 1 ili 3 godine. Na dan ove analize Autodesk Inventor cijena 3-godišnje pretplate za Professional verziju za Hrvatsku i Sloveniju je 7.155,00 EUR. Za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu te ostale zemlje regije Inventor cijena na upit.

Solidworks vs Ironcad vs Inventor - Pobjednik je.....

Odgovor je da nema univerzalnog pobjednika. Sve ovisi o specifičnostima vaše djelatnosti, koliko licenci trebate, budžetu te koliko vam je jednostavnost rada bitna. IronCAD je definitivno po pitanju licenci u trajno vlasništvo i cijena fleksibilniji od Solidworks i Autodesk Inventor. Javite nam se sa vašim potrebama i koje probleme imate kod trenutnog 3D programa koji koristite te ćemo dogovoriti BESPLATNU prezentaciju.

CAM programi za programiranje CNC strojeva

SprutCAM

SprutCAM X je CAD/CAM softver s pojednostavljenim tijekom rada i sveobuhvatnom funkcionalnošću. Kompatibilan je gotovo sa svim CNC strojevima: 3/4 i 5 osna glodalica, tokarski stroj, glodalica, Swiss, MTM, EDM. Izračun putanje alata izvodi se uzimajući u obzir kompletnu kinematiku stroja i ograničenja uključujući izbjegavanje sudara i kontrolu ograničenja osi.

SprutCAM je poznat i kao najbolji software za industrijske robote, njihovo programiranje i simulaciju.

MasterCAM

MasterCAM nudi rješenja za sve korisnike CNC strojeva, od 2.5D, višeosnih strojeva, sve do EDM žice. MasterCAM je najprodavaniji CAM software u svijetu s preko 200.000 korisnika. Da li je i najbolji? Pravo pitanje je da li je najbolji za vas, a ne generalno.

Obzirom na vaš stroj i vaše potrebe ponuditi ćemo vam optimalne pakete 3D CAD-a za modeliranje, te CAM za programiranje u kombinaciji sa IronCAD i Solidworksom. Također nudimo edukacije za korištenje CAM software-a i integraciju s vašim strojem. Za besplatni download, prezentaciju i cijenu MasterCAM, SprutCAM i ostalih CAM softverskih rješenja kontaktirajte nas!

Dodaci za IronCAD i Solidworks

Rhinoceros 3D

Iako je poznat u arhitekturi, renderiranju i 3D printingu, Rhino 3D koriste i ostali CAD/CAM/CAE dizajneri i inženjeri. Integracija Rhinoceros sa IronCAD i Solidworks omogućuje korištenje prednosti oba programska rješenja prilikom 3D modeliranja. Korištenjem Rhinocerosa i NURBS tehnologije za industrijski dizajn, te Solidworks/IRONCAD-a za strojarsko modeliranje, povećavate produktivnost i fluidnost samog procesa 3D modeliranja u odnosu na korištenje samo jednog softvera.

Rhino 3D ima izuzetno funkcionalan editor za dizajniranje 3D grafike podržava više od 30 različitih vrsta formata, uključujućiDWG, DXF, OBJ, RIB, VRML, BMP, TGA, JPG i CSV.  Za besplatni download, prezentaciju i Rhinoceros cijene kontaktirajte nas!

Keyshot

KeyShot je softver za 3D renderiranje i animaciju s intuitivnim korisničkim sučeljem. Olakšava stvaranje potpuno renderiranih slika, animacija i interaktivnih vizuala u stvarnom vremenu. U kombinaciji sa Solidworks i IRONCAD, Keyshot omogućava realističnu vizualizaciju vašeg projekta i interaktivne 3D modele.

Za besplatni download, prezentaciju i cijene Keyshot softvera za renderiranje kontaktirajte nas!

Trebate financiranje 3D CAD softvera?

Ako gledate da ćete program koristiti narednih 5-6 godina, izdvojiti 4-5 tisuća Eura za trajnu 3D CAD licencu nije puno, jer dođe na mjesečnoj razini kad podijelimo na 60 mjeseci 83€ mjesečno. U odnosu na prosječnu brutto mjesečnu plaću inženjera strojarstva koji koristi taj program iznos od 83€ predstavlja vrlo mali jednoznamenkasti postotak. No, obično u proizvodnji metala i modeliranju dijelova radi 4-5 inženjera strojarstva pa to znači trošak od 20 tisuća Eura, što je značajan jednokratni iznos. Ukoliko imate potrebe za financiranjem kupnje nekoliko 3D CAD licenci ili želite znati više o trenutnim subvencijama slobodno nas kontaktirajte!

Proizvod (Kom: ) Je dodan u košaricu.