• Po svim eu normama

Zašto je progeCAD najbolja AutoCAD alternativa?

08/2023

AutoCAD izgled i funkcije po višestruko nižoj cijeni i Trajno Vlasništvo licence !

Za sve projektante rad bez CAD programa danas je nezamisliv. Iako je AutoCAD odličan program, nakon 25 godina razvoja progeCAD Professional 2024 2D/3D je dostigao vrhunsku razinu. Ne samo da je progeCAD 2024 najbolja AutoCAD alternativa sa puno dodatnih funkcija, nego je moguću kupiti trajnu licencu i različite tipove licenci, dok AutoCAD nudi isključivo godišnju ili trogodišnju pretplatu. Isprobajte progeCAD i uvjerite se zašto imamo više od 5.000 kupaca u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni.

Moguće je odabrati između osnovne progeCAD SL licence za jednog korisnika na 2 računala (PC i laptop), mrežne licence NLM, lokacijske licence za neograničeni broj korisnika jedne tvrtke na nivou poslovne jedinice, te državne licence za neograničeni broj korisnika jedne tvrtke.

Zašto je progeCAD tako bitan ako mu je cilj da bude AutoCAD alternativa?

Mada je danas, 2023. kada pišemo ovaj članak progeCAD puno više od AutoCAD alternative te sadrži velik broj dodatnih funkcija i alata, cilj progeCAD-a kada je razvijen 1999. godine nije bio da bude bolji od AutoCAD-a, već da omogući svima da biraju koji CAD alat će kupiti. Mogućnost izbora je strahovito bitna u tržišnoj ekonomiji, jer bez firmi kao što je progeCAD ne bi bilo tržišnog natjecanja, već bi jedna tvrtka imala monopol na CAD tržištu. Probajte zamisliti kolika bi u tom slučaju bila cijena AutoCAD-a. I svi bi ga morali kupiti, jer bez CAD software-a se danas ne može projektirati. Bez firmi kao što je progeCAD, Vaš CAD program o kojem ste ovisni i bez kojeg ne možete raditi, koštao bi otprilike 10 puta više nego sada. Naravno, ne bi postojao ni AutoCAD LT po povoljnoj cijeni, jer zato ne bi bilo razloga. Upravo zbog toga je progeCAD jako bitan!

Način rada i kompatibilnost progeCAD i AutoCAD programa

Projektiranje u progeCAD-u izuzetno je slično radu u AutoCAD-u. Ako ste navikli na ACAD vrlo lako ćete se prebaciti na progeCAD. Podrška za DWG format, visoka razina kompatibilnosti sa AutoCAD-om, poznato okruženje i filozofija rada su samo neke od ključnih mogućnosti. Najbolji je izbor za inženjere, arhitekte, dizajnere te sve koji trebaju alternativu AutoCAD-a po pristupačnoj cijeni. Usporedba funkcija i mogućnosti pokazuje da progeCAD 2D/3D Professional ne predstavlja običnu kopiju AutoCAD-a, već da sadrži i puno dodatnih funkcija. Spomenimo samo neke - preko 100.000.000 2D i 3D različitih blokova, te velike mogućnost konverzije:  IFC, Rvt/Rfa (Revit®), PDF u DWG konverter visoke kvalitete, STEP, IGES, ESRI-SHAPE SHP, 3DS, DGN (Microstation), LWO, OBJ (Wavefront), STL, RGT, KMZ, DXF, DWF, DFWx, POINT CLOUDS (import ReCap .rcp, .rcs, .pcg, .isd, .xyz, .ply, .las, .laz), DAE, Collada, POV, MA (Maya), BMP, JPG, WMF, EMF, SVG, .sldpart i .sdlasm.

 

 

Prodaja progeCAD-a u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini te Crnoj Gori

Samu narudžbu AutoCAD-a i progeCAD-a moguće je izvršiti online, narudžba mailom u PDF-u dolazi kupcu sa svim potrebnim podacima za uplatu. Plaćanje nije sa kreditnim karticama online, nego virmansko.Sve bosanske, slovenske i crnogorske tvrtke mogu naručiti progeCAD direktno od nas ili preko naših resellera u Bosni i Sloveniji. Kontaktirajte nas za ponudu mailom na progecad@progecad.com.hr. Online narudžba u web shopu moguća je samo za Hrvatsku jer se obračunava PDV.

Kupljena licenca progeCAD 2024 vrijedi neograničeno

Za pravu usporedbu napravite besplatni test progeCAD-a 30 dana. Kupljena licenca progeCAD-a je trajna, vrijedi neograničeno i ne mora se obnavljati svakih godinu dana. Kao i AutoCAD, svake godine izlazi nova verzija progeCAD-a. Svaki postojeći korisnik može kupiti nadogradnju na novu verziju programa pod povoljnijim uvjetima nego da prvi put kupuje licencu progeCAD-a. Većina korisnika koji probaju progeCAD pitaju se zašto su dosad toliko plaćali licencu AutoCAD-a, kada progeCAD za 10 puta manju cijenu nudi poznato sučelje AutoCAD-a te gotovo jednaku funkcionalnost.

Mrežna progeCAD licenca

Projektni uredi sa više projektanata mogu uzeti mrežnu licencu progeCAD-a, koja omogućava rad više korisnika na jednoj licenci ali ne istovremeno. Na jedno umreženo računalo se instalira NLM server koji upravlja korištenjem licencu te prati koliko projektanata u svakom trenutku koristi progeCAD. Primjerice, tvrtka koja kupi 4 licence, a ima 10 djelatnika može instalirati progeCAD na svih 10 računala, ali samo 4 mogu raditi istovremeno. Ako želite izbjeći skupe nadogradnje AutoCAD-a bez navikavanja na novi program progeCAD predstavlja idealno rješenje.

Korištenje više od 40 licenci AutoCAD-a

Veliki projektni uredi do sada su uglavnom kupovali mrežne licence AutoCAD-a ili radili na crno, te riskirali velike kazne. Oni koji su kupovali licencu AutoCAD-a za svakog projektanta potrošili su doslovce milijunske iznose kuna na licenciranje, koje su mogli potrošiti na stručno usavršavanje ili povećanja plaća.

Trajna Licenca 356 € ili Korporativna 11 500 €

Velike firme od sada sa progeCAD-om više ne moraju izdvajati ogromne iznose, već mogu kupiti licencu za neograničeni broj korisnika. Jedini od svih CAD programa progeCAD velikim tvrtkama omogućuje kupnju licence na državnoj razini koju onda mogu koristiti svi djelatnici. Druga mogućnost je kupovina tzv. lokacijske licence za neograničeni broj korisnika na nivou jedne poslovne jedinice. To se odnosi na firme koje trebaju više od 40 licenci jer za manje od toga isplativije je kupovati pojedinačne licence progeCAD-a po cijeni 356 €.

 

AutoCAD alternativa za MAC računala i iCADMac

Program iCADMac je u principu progeCAD za Mac računala koji ima cilj je ponuditi svim Mac korisnicima kvalitetan i pouzdan program sa sučeljem na koje su navikli, po prihvatljivoj cijeni. Švicarska tvrtka progeCAD nudi financijski povoljnu alternativu AutoCAD-u za Mac, a licenca iCADMac vrijedi neograničeno. Program za projektiranje iCADMac pruža mogućnost rada u 2D i 3D.

*AutoCAD je zaštićeni znak tvrtke Autodesk Inc. USA.

 

Da li je progeCAD dobra alternativa za Solidworks, Inventor, IronCAD, Revit i ArchiCAD?

progeCAD omogućuje import SolidWorks datoteka (.sldpart i .sdlasm) kao i Autodesk Revit® IFC fileova. Nova verzija progeCAD 2024 nudi BIM podršku za Revit 2023. Također, tu su i nove komande  3DWALK i 3DFLY za interaktivni 3D view i 3DPOSITIONER nova komanda za pomicanje i rotaciju u 3D. No, progeCAD nije namijenjen kao primarni BIM alat niti 3D CAD CAM softver za 3D modeliranje, već je idealan u paralenom korištenju sa BIM alatom za brzu i jednostavnu transformaciju 2D projekta u 3D model. Najbolje Revit i ArchiCAD alternative možeš pronaći na Bim softver.

Također, progeCAD je dobar komplement sa 3D CAD CAM softverom za 3D modeliranje kao Solidworks, koji za puno stvari nije najpraktičniji i jednostavan za rad u 2D. Pročitajte više kako odabrati CAD CAM softver za 3D modeliranje između Solidworks, IronCAD i Inventor.

 

 

  • Video galerija

5 razloga (a ima ih puno, puno više) zašto je progeCAD najbolja AutoCAD alternativa?

Proizvod (Kom: ) Je dodan u košaricu.